Sket i 2021

2021 blev igen et lidt stille år, men bedre end 2020. Vi havde igen tirsdagsmarked, hvor vi solgte kaffe og lagkage i museets gård og bøger i vores mødelokale. Det blev også til en bogudgivelse-   "Katrinedal gennem 250 år" - med reception i haven på Katrinedal. Generalforsamlingen blev afholdt i september

Sket i 2020

2020 blev et usædvanligt år på grund af coronaen. Det var bl.a. ikke muligt at afholde generalforsamling på sædvanlig vis, men en enkelt udstilling blev det da til - nemlig skibsudstilling fra 12. juni til 8. september. En fantastisk særudstilling med skibsmodeller af skibe ejet eller bygget på Møn og Nyord. Udstillingen er et samarbejde mellem Møns Museum, Lokalarkiv for Møn og Lokalhistorisk forening Møn, da de over kaffen kom til at tale om skibe, der har været hjemmehørende på Sukkerfabrikken. Det ene ord greb det andet og udmøntede sig i lysten til at fortælle om de spændende skibe, der har sejlet og er blevet bygget på Møn & Nyord. Udstillingen fortæller også lidt om Kirkeskibet ”Justitia” samt om Møn/Vordingborg kommunes adoptionsskibe minestrygeren ”Ulvsund” og miljøskibet ”Marie Miljø” 

Se et lille udsnit af billederne her

Sket i 2019

Lørdag den 9. november 2019 fejrede vi ”Arkivernes dag” med åbent hus.

Vi viste en udstilling med billeder taget på og omkring sukkerfabrikken og de fem saftstationer, der var tilknyttet sukkerfabrikken.Til sukkerfabrikken hørte også en del roepramme, sukkerskibe og sukkerbiler.

Der er også, og ikke mindst, historien om alle de gode, loyale og trofaste medarbejdere, der har arbejdet på fabrikken - uden dem ingen sukkerfabrik. 

Vi samler materiale og historier om medarbejderne, da det er vores mening at skrive en bog om dem - høj som lav - der har haft deres gang på sukkerfabrikken og på saftstationerne, roeprammene, sukkerskibene, kulskibene, skibene der sejlede kalksten fra Gotland og ikke mindst, dem der kørte sukkerbilerne. Kort sagt, vi modtager alt - især gode historie og billeder - og hvad der ellers måtte have med sukkerfabrikken at gøre.  

Se et lille udvalg af billederne  her

Sket i 2018

Generalforsamling onsdag den 18. april 2018 kl. 19.00

på Møns Museum, Storegade 75, 4780 Stege.

Bogudgivelse fredag den 15. juni 2018.

Poul Reinhold Bille Nielsens erindringer - Ja, hvem skulle tro at...  - som Lokalhistorisk Forening Møn har udgivet - blev præsenteret ved en sammenkomst hos Bog og Papir. 

Bogudgivelse lørdag den 10. november 2018.

Smedjer på Møn - som Lokalhistorisk Forening Møn har udgivet - blev præsenteret ved en sammenkomst på Møns Museum den 10. november 2018. 

Sket i 2017

Åbent hus på "Thorsvang" d. 12. marts 2017.

Søndag d. 12. marts fra kl. 13.00-kl. 16.00 viste vi en lille plancheudstilling i Palmehaven på Thorsvang. Temaet var denne gang Dronning Alexandrines Bro, i daglig tale ” Mønsbroen”. Der var billeder fra bygningen af broen i perioden 1939 til 1943.  Vi havde også vores skole- og konfirmationsbilleder fremme, og der var som sædvanligt stor interesse for disse.  

Generalforsamling onsdag d. 19 april 2017 kl. 19.00

på ”Thorsvang”, Thorsvangs Alle 7, 4780 Stege 

Søndag d. 11 juni 2017 kl. 13.00 Historisk rundtur i Tostenæs.

 Lørdag d. 5. august 2017 Høstmarked på Museumsgården.

Sket i 2016

Åbent hus 21. januar 2016

Tema: Konfirmationsbilleder

Generalforsamling 20. april 2016

se referatet her   

Med start fra Præstegårdspladsen  i det dejlige solskinsvejr gik turen ad den gamle sti til Vimmelskaftet og videre rundt i byen. Undervejs fortalte  Jim Falk Hansen om byen, som han husker den fra sin barndom, om byens beboere, forretningerne, sparekassen og de gamle skoler. Rundturen varede 1½ time og sluttede med  kaffe i ”Stalden” hvor der blev snakket livligt og vist lidt gamle billeder fra Magleby. 

 Maglebyturen d. 30. juni 

Se billeder fra turen i fotoalbummet.

Høstmarked på Museumsgården d. 6. august 2016

Igen i år var vi på Høstmarked på Museumsgården, hvor vi havde en del billeder med, bl. a. billeder af mønske gymnastikhold. Som altid blev vores stand godt besøgt, og gode kontakter blev lavet med evt. lån af billeder, historie og mulige nye medlemmer. En hyggelig dag på Museumsgården. 

Åbent hus på ”Thorsvang” 3. november 2016 

Tema: Billeder taget af Købmand H. Brandt Jørgensen 

som var en ivrig amatørfotograf. 

Julemøde Onsdag d. 7 december kl. 19.00  

Vi julehygger i vores lokale på Thorsvang                          

bl.a. med gløgg og æbleskiver